MarionDeBoer

MOW
Voor deze tentoonstelling heb ik samengewerkt met grafisch ontwerper Hermen Grasman.
Hermen heeft een satellietbeeld van het Westerwoldse landschap achter het MoW gebruikt als achtergrond. In zijn lettertype More Dots, waarin de letters worden gevormd door cirkelvormige icoontjes, staat het woord westerwolde. Deze cirkels zijn laser-gesneden. Vervolgens is het werk met een laag epoxy behandeld.
In het midden van dit Westerwoldse landschap heb ik een grondmonster genomen waarmee ik met behulp van de scheikundige chromatogram methode letterlijk een beeld van de bodem heb gemaakt: een zogenaamde chromatosoil. Het beeld dat zich gevormd heeft op een rondfilter heb ik vervolgens gefotografeerd en afgedrukt op 300 grs aquarelpapier.
MOW.Combi
Schedel
Y2
wandobject 25 x 11 cm
keramiek, strandhout, vogelschedel, paardenhaar
Lemferdinge 2023
Arctisch wilgenroosje
Cyanolumen op brovirapapier.
Print 50 x 65 cm
Lumen.IJsland.Lemferdinge
NES Open Huis Insta
NES
Bij 1
Bergen.L
Westerholm
In de maanden april, mei en juni 2023 exposeer ik samen met sieradenatelier Franzis-Paula Maas in Woonzorgcentrum Westerholm in Haren.

uitgesteld tot 2024
Bij 2
Clockhuys
deelname groepsexpositie met collega’s van Open Ateliers Haren in Clockhuys, Centrum voor Kunst en Cultuur
Bij 3:4
Eiberhof
In de maanden november en december 2022 solo-expositie in de Eiberhof in Zuidhorn (Westerkwartier)
Bij 4:1
Bij 4:2
NDSM
Textile Installation The Garden of Loss and Triumph presented by Art Aviso
Bij 4a
Bij 4b
Glimmen
Bij 5:1
AFR
vier werken ingebracht en verkocht tijdens veiling tbv Oekraïense vluchtelingen
Bij 6
OAH2022N
Deelnemende kunstenaars

Titia Beukema, Hennie de Boer, Saskia de Boer, Marion de Boer, Ria Caspers, Bas van Delden, Marinka van der Heijden, Marianne Jenner, Willem Komduur, Francis Paula Maas, Els Meeles, Mieke Middel, Sannie Oppelaar, Joke Siebering, Baps Snijdewind, Marja Venhuizen, Joop Wolff, Frederiek Wolters
Biografie van een tuin
Bermvondst
Pakje Kunst
Pakje Kunst Provincie Groningen (Museum Wierdenland, Werkman)
Pakje Kunst
Green Deal
Langzamerhand worden we ons steeds bewuster van onze verantwoordelijkheid voor de omgeving waarin we leven. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met onze energiebronnen, met onze fossiele industrie en onze voedselvoorziening? Is de weggooimaatschappij waarin we zijn beland nog wel verantwoord? Hoe kunnen we blijven genieten van al dat moois in de natuur en hoe behouden we die voor toekomstige generaties? Kortom: hoe kunnen we zuiniger zijn op onze leefomgeving? Deze vraag stond voor de deelnemende kunstenaars centraal.

De deelnemende kunstenaars zijn Britta Ankenbauer, Jacintha van Beveren, Marion de Boer, Inge van Drie, Ria Koreman, Johanna Koster, Marcelle van der Leeuw, Claudia de Leur, Jos Mulders, Studio Seablue, Cindy Sprokel, Floor Stulemeijer, Peter Tholen, Alexandra Verkerk en Paul van der Veur. En namens de galerie exposeren Susan Ekkel, Wya Geerligs, José Geertzen, Gretha Jonker, Margriet Kroeze, Hinke Veenstra, Aaltje van der Velde en Nanny ter Wiel.

Galerie Paterswolde aan de Hoofdweg 161 in Paterswolde is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

bron: www.oostermoer.nl
Paardenbloem
Bladskelet
Waddenwortel.2
Visite2021
Visite 1
MariondeBoer-VondstZ
Lichtzone
De covid-19 pandemie had en heeft een grote invloed op het leven van iedereen. Fotogalerie lichtzone heeft fotografen – van amateur tot professioneel – gevraagd om te tonen wat hen heeft bezig gehouden gedurende de lockdowns.

Fotografen: Blauwbeeld, Jan Bommerson, Marion de Boer, Kees Faber, Josephine Grol, Jan Kruize, Rob van der Nol, Han Santing, Jacques Schedeler, Rein Scholte, Klaas van Slooten, Eddy Smid, Willie Smink, Henny B. Stern, Arjo Stokman, Marieke Treffers, Reinier Treur, Willem van der Velde, Marion Verwey, Kees Vianen en Diena Wolters.

Fotogalerie Lichtzone, Oude kijk in 't jatstraat 36, Groningen
A7 Beeld 4
A7 Beeld 2